بستن سبد خرید

تخفیف‌های سراسری رو از دست نده.

بایدها و نبایدهای اسپیکینگ-ده نکته که مهارت گفتاری انگلیسی شما را بهبود می بخشد

زمان مطالعه: 5 دقیقه ۳۰ می ۲۰۲۱ ۵۱ دیدگاه

سلام من رعنا آذری زاد هستم.‌ امروز می خوام در مورد یک سری نکات و بایدها و نبایدهای اسپیکینگ باهاتون صحبت کنم.

ده مورد از بایدها و نبایدهای اسپیکینگ:

زبان انگلیسی یک lingua franca و زبان بین المللی ست که مردم رو در نقاط مختلف دنیا می تونه به هم وصل کنه. پس مهارت تکلم به این زبان در همه جای دنیا اهمیت زیادی داره و می تونه درب های کاری جدیدی رو در کشور های مختلف به روی شما باز کنه. هم چنین تحصیل و یا مسافرت به کشورهای مختلف رو برای شما به تجربه ای جذاب تر تبدیل کنه.

همونطور که می دونید یک کودک از بدو تولد ابتدا یک سری داده از محیط خود می گیره و بعد کم‌کم شروع به صحبت کردن می کنه. در بزرگسالان هم مهارت اسپیکینگ دیرتر از سایر مهارت ها می تونه به تکامل برسه. پس خبره شدن در این مهارت نیاز به تمرین و ممارست و پشتکار بالایی داره.  نباید زود ناامید بشید یا انتظار داشته باشید یک شبه این مهارت در شما تقویت بشه. پیشنهاد می کنم مقاله اثر فلاتی رو مجدد بخونید تا بدونید گاهی درجا زدن کاملا طبیعیه.

حالا بیایید به یک سری نکات (بایدها و نبایدهای اسپیکینگ) بپردازیم که کمک می کنه راحت تر این مهارت رو بهبود ببخشیم.

۱. افزایش دامنه واژگان:

برای شروع یادگیری واژگانی که به صورت روزمره استفاده می‌شن و بسامد بالایی دارند بسیار اهمیت دارند. هر روز یک بخش کوچک از زمان خودتون رو می تونید به این کار اختصاص بدید. حتی روزانه سه تا واژه جدید هم یاد بگیرید، می تونه بسیار کمک کننده باشه.

بعد از گذروندن چند ترم از دوره بیسیک، گوش کردن به آهنگ ها و سریال ها باید بخشی از عادات روزانه شما بشه. قبلا اپلیکیشن lyrics training رو بهتون معرفی کردم که برای یادگیری انگلیسی از طریق گوش کردن به آهنگه.‌ همچنین پیشنهاد می کنم مطلبی که قبلا در خصوص معرفی سریال منتشر شده رو مجدد بخونید.

۲.بهبود مهارت تلفظ :

حتی اگه تعداد زیادی واژه بدونید ولی تلفظ شما اشتباه باشه، کسی نمی تونه بفهمه که چی می گید. استفاده کردن از دیکشنری های آنلاین و اپلیکیشن‌های دیکشنری که قبلاً بهتون معرفی کردم می تونه به بهبود مهارت تلفظ شما کمک کنه. تلفظی که در دیکشنری می شنوید چندین بار پشت سر اون تکرار کنید تا براتون جا بیفته. قبلا هم یک اپلیکیشن برای تقویت تلفظ بهتون معرفی کردم.

۳. جریان طبیعی جملات در انگلیسی را یاد بگیرید.

در نظر داشته باشید که دونستن یک سری المنت هایی مانند استرس کلمات در جمله، خلاصه سازی ها و به هم آمیخته شدن بعضی از صداها در انگلیسی بسیار مهمه. دونستن این مورد‌ می تونه به شما کمک کنه که طبیعی تر صحبت کنید.

مثلا نحوه تلفظ فرم خلاصه they have که میشه they’ve ، یا I will که میشه I’ll.

یا اینکه بدونید انگلیسی ها (لهجه بریتیش)، بین دو حرف صدا دار در انتهای یک کلمه و ابتدا ی کلمه بعدی حرف r رو اضافه می کنند. مثلا در جمله:

I saw a cat

بین دو المنت saw و a یک r میانجی اضافه می شه:

I sawr a cat

یا نحوه بیان فرم خلاصه:

I want to=I wanna

I am going to=I’m gonna

4.افزایش اعتماد به نفس در صحبت کردن:

گاهی زبان آموزان اعتماد به نفس بالایی برای صحبت کردن به زبان انگلیسی ندارند. اگه فکر می‌کنید که توانایی لازم رو دارید، با خارجی ها شروع به صحبت کردن کنید. دوست خارجی پیدا کنید و باهاشون به صورت چت یا ویس صحبت کنید. قبلا اپلیکیشن رپلیکا رو برای این کار بهتون معرفی کردیم.

۵.Speech Shadowing:

این تکنیک همون تقلید کردن از نیتیو اسپیکرها ست. اون چیزی رو که اونها توی فیلم‌ها و آهنگ ها می‌گن عیناً سعی کنید که تکرار کنید. در این خصوص به علاقه خود اهمیت بدید. اگه علاقه مند به موزیک هستید سعی کنید این تکنیک رو روی موزیک پیاده کنید و یا اگه فیلم یا سریال دوست دارید روی همون پیاده کنید. از تکرار جملات کوتاه شروع کنید. وسط جملات بلند پاز بدید. بارها گوش کنید و بعدش تکرار کنید. بعد شروع به ضبط کردن صدای خود تون کنید و اون رو با منبع اصلی مقایسه کنید. اونقدر تکرار کنید که این دو تا شبیه هم بشن.

۶. با خودتون صحبت کنید.

یه داستان رو با صدای بلند با خودتون تکرار کنید. کارهایی که در طول روز کردید یا برنامه دارین که بعدا انجام بدهید رو با خودتون بلندبلند به زبان انگلیسی بگید. یا چند صفحه از یک کتاب داستان رو بلند بلند بخونید. شاید سرعت شما رو در خواندن کاهش بده اما مهارت اسپکینگ شما رو تقویت می کنه. در این قسمت هم می تونید صدای خودتون رو ضبط کنید و بهش گوش بدید و اشکالات تلفظی خودتون رو اصلاح کنید. اگر امکانش رو دارید از کسی که زبان قوی تری داره یا معلم تون و یا یک نیتیو اسپیکر بخواید که بهش گوش بده و اشکالات تون رو بهتون بگه.

۷. به انگلیسی فکر کنید.

سعی کنید ترجمه رو کنار بذارید. ترجمه به زبان خودتون باعث تلف شدن وقت شما میشه. حتی می تونید یه دفترچه خاطرات صوتی برای خودتون درست کنید.‌ اینطوری می تونید فکر کردن به زبان انگلیسی رو به صورت بلند تمرین کنید.

۸. داستان های انگلیسی رو مجددا برای خودتان بازگو کنید.

یک داستانی که قبلاً خوانده اید یا یک داستان یا مورد فرهنگی در خصوص زندگی خودتون رو بلند برای خودتون بگید یا حتی مثل مورد های قبل صداتون رو ضبط کنید.

ضبط صدا در این مورد و یا موارد قبل رو می تونید روی سایت www.voicespice.com  بذارید که دیگران هم بتونند به صدای شما در کل دنیا گوش بدن. شما هم البته می تونید تو این سایت به ویس های مختلف از آدم هایی در سراسر دنیا گوش بدین.

۹.شرکت کردن در مراسم های عمومی به انگلیسی:

در همه جای دنیا از طرف دانشگاه ها یا سازمان ها مراسمی برای صحبت کردن، بحث و گفتگو و یا داستان گفتن به انگلیسی وجود داره. اگه در کشور شما همچین مراسمی وجود نداره، می تونید با دوستان، همکلاسی ها و یا معلم های خودتون چنین مراسمی برگزار کنید و از بحث هایی مثل تد تاک هم استفاده کنید. این مراسم رو می تونید در کافه ها نیز برگزار کنید.

.10  بهره بردن از اپلیکیشن های مختلف:

استفاده کردن از یک سری اپلیکیشن‌هایی که بتونید فردی رو برای صحبت کردن در یک جایی از دنیا پیدا کنید می تونه تجربه جالبی باشه. مثلا Hello talk  و Tandem از آن جمله اپلیکیشن ها هستند.

در خصوص تکست بوک هایی که برای تقویت اسپیکینگ وجود دارند باید بگم American English file دارای محبوبیت بالایی ست. البته این نوع کتاب ها بهتره در کلاس و زیر نظر مدرس کار بشه تا تعامل بهتری اتفاق بیفته.

کتاب هایی که برای بحث آزاد استفاده می شن هم، می تونند خیلی کمک کننده باشند. مثلا کتاب impact values که محبوبیت بالایی داره. تاپیک های مورد بحث در این کتاب عمدتا اجتماعی هستند و هر درس یک داستان یک صفحه ای در مورد یک موضوع مطرح کرده. می تونید اول از روی سی دی چند بار به داستان گوش بدید و نهایتا متن رو بخونید.  بعد سوالات کتاب رو با دوستان تون در گروه های واتس اپ یا حضوری به بحث بذارید. می تونید به هم فیدبک هم بدید.

امیدوارم بایدها و نبایدهای اسپیکینگ، که در این مقاله بهش پرداختیم مورد توجه زبان آموزان عزیز قرار گرفته باشه. خوشحال می شم نظرات تون رو در قسمت کامنت با من در میون بذارید.

 

 

نظرتون چیه؟

نظرتون درباره این مطلب چی بود؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


    خیلی اطلاعات ارزشمند بود ، من همینجور که هر موضوع رو توضیح می دادین سرچ می کرد مراجب رفرنس های پیشنهاد شده و از مورد اخر کتاب impact values رو دوس داشتم ولی فک کنم خود کتاب رو بخرم ، پی دی افش رایگان تو گوگل هست ولی ریزه و اذیت میشم واسه مطالعه . مرسی😇🥰

    سلام خیلی کار بزرگیه که آموزش فقط به دادن یک بسته آموزش زبان محدود نمیشه و راههای مختلفی برا یادگیری پیشنهاد میکنید ممنونم از شما

    سلام خسته نباشید خیلی عالیه این اپلیکیشن ولی در ایران در دسترس نیست چکار میشه کرد ؟

    مقاله این اپ داخل سایت هست. کاملا با جزئیات توضیح داده شده که چجوری در ایران دسترسی داشته باشید.

    سلام و خسته نباشید به شما برای فراهم کردن مقالات کاربردی و مفید برای زبان آموزی. بخشی از مطالبی که میگید به شدت برای یادگیری هر مطلبی مفیده مخصوصا چند وجهی کردن یادگیری و استفاده از امکانات جدیدی که در سالهای گذشته هرچه بیشتر در دسترس افراد قرار گرفته و در سالهای دور خبری ازشون نبود.ممنون

    عالی بود ممنون از مطالب مفیدتون خیلی نیاز به این مطلب و راه حل داشتم 🙂

    سلام ممنون ازشما خیلی کمک کننده بود⁦❤️⁩

رعنا آذری زاد

سلام. من رعنا آذری زاد، اینجا هستم تا سهمی در زبان آموزی بهتر شما داشته باشم. کارشناس ارشد آموزش زبان انگلیسی از دانشگاه علم و صنعت ایران و دارنده مدرک بین‌المللی تیسل و همچنین دارای ده سال سابقه تدریس زبان عمومی و آکادمیک در دانشگاه و زبان کسب و کار در شرکت ها هستم. مولف کتاب کاربرد اصطلاحات در ترجمه (انتشارات ساکو) و چندین مقاله دیگه هستم. در صورت تمایل میتونید مقالات رو در لینک زیر مطالعه کنید.‌ https://scholar.google.com/citations?user=TtUU6OUAAAAJ&hl=en

مشاهده پروفایل رعنا آذری زاد
پشتیبانی آنلاین در
3 پشتیبان آنلاین