بستن سبد خرید

نحوه خواندن کتاب داستان انگلیسی و معرفی چند استوری بوک برای سطوح مختلف

زمان مطالعه: 4 دقیقه ۸ اکتبر ۲۰۲۱ ۳۵ دیدگاه

سلام. رعنا آذری زاد هستم و امروز می خوام در خصوص نحوه خواندن کتاب داستان انگلیسی (نحوه درست خواندن کتاب به زبان انگلیسی یا استوری بوک)، نحوه انتخاب یک کتاب داستان مناسب و نیز معرفی چندین کتاب داستان برای سطوح مختلف با شما صحبت کنم.

نحوه خواندن کتاب داستان انگلیسی:

همون طور که می دونید خواندن کتاب داستان خارج از کلاس زبان در واقع extensive reading نامیده می شه. یعنی شما این فعالیت رو هم برای بهبود مهارت‌های زبانی و هم برای لذت بردن و داشتن fun در خارج از کلاس انجام می دید.

گاهی این کتاب ها از طرف آموزشگاه و یا معلم شما انتخاب می شن. البته خودتون هم می تونید یه کتاب داستان مناسب برای خودتون تهیه کنید و از خوندن اون لذت ببرید و در عین حال زبان تون رو نیز تقویت کنید. تو این مطلب بهتون نحوه خوندن کتاب داستان انگلیسی رو می گم.

قبل از خواندن:

ابتدا باید کتاب داستانی که مناسب شما هست رو انتخاب کنید. سعی کنید ژانر کتاب داستان مورد علاقه شما باشه تا از خوندن اون لذت ببرید و نیمه کاره اون رو رها نکنید. سطح کتاب داستان هم بسیار مهمه. کتاب داستان نباید از سطح شما خیلی بالاتر باشه و شما رو فقط درگیر واژگان جدید و ساختارهای گرامری ناآشنا کنه. طبق نظر متخصصین در هر صفحه نهایتا دو یا سه واژه جدید باید وجود داشته باشه که ندونید. به این ترتیب می تونید معنی اون ها رو به راحتی در متن هم حدس بزنید و سرعت خوندنتون رو افزایش بدید.

در درجه اول می تونید از کتاب های طبقه بندی شده یا graded  استفاده کنید. کتاب های اوریجینال فقط می‌تونند برای زبان آموزان پیشرفته مناسب باشن. کتاب داستان های ساده شده و طبقه بندی شده سطح شون روی جلد مشخص شده.

راه دیگه هم اینه که خیلی راحت یکی دو صفحه اول کتاب داستان رو یک نگاهی بیندازید و ببینید که آیا می تونید به راحتی اون رو درک کنید یا خیر. اگر براتون دشوار بود کتابی در سطحی پایین تر رو انتخاب کنید. و اگر ساده بود که سطح بالاتر رو انتخاب کنید.

چند تمرین خوب در حین خواندن:

یک کتاب داستان می‌تونه هم واژگان جدید رو به شما یاد بده و هم به صورت ناخودآگاه ساختارهای گرامری که قبلا یاد گرفته اید رو در ذهن تون جا بندازه. وقتی که یک کتاب داستان رو می خونید بهتره همون دفعه اول خودتون رو درگیر واژگانی که نمی دونید نکنید. سعی کنید بار اول که کتاب رو می خونید اتفاقات کلی داستان رو بفهمید و معنی واژگان جدید رو حدس بزنید. البته این در حالیه که کتاب داستان رو در لول خودتون و به درستی انتخاب کرده باشید.

برای بار دوم که کتاب رو می خوانید می‌توانید واژگان جدید رو هایلایت کنید مترادف و معانی رو کنارش بنویسید. همچنین حتماً به ساختارهای گرامری دقت کنید جایگاه فاعل و فعل رو با خود مرور کنید. اگر جایی ed یا ing دیدید حتما از خود بپرسید چرا این اتفاق افتاده. اگر ساختار رو متوجه نشدید حتما از معلم خود یا کسی که دانش کافی داره بپرسید.

سعی کنید در حین خواندن به صورت خیلی خلاصه عبارت های کلیدی هر پاراگراف رو کنارش انگلیسی یادداشت کنید. فصل رو که تمام کردید خلاصه آن رو برای خودتون یادداشت کنید. چند بار از روش بخونید تا حفظ بشید. و بعد یادداشت رو کنار بذارید و صدا تون رو در قالب یک فایل صوتی ضبط کنید. این فایل رو در گروه همکلاسی ها و یا با معلم خود به اشتراک بذارید و از آنها بخواهید که روی اشکالات شما نظر بدن.

کار دیگری که با کتاب داستان های سی دی دار انجام بدید به صورت dictogloss هست. یعنی به جای اینکه معلم سر کلاس به شما دیکته کنه سی دی رو در خانه پلی می کنید. ‌به این شکل که قبل از اینکه شروع به خواندن فصل اول کتاب کنید به یک صفحه از داستان گوش می‌دید.

نحوه گوش کردن سی دی:

بار اول که سی دی رو پلی می کنید فقط به اون گوش کنید، بار دوم سعی کنید تا آنجا که می‌تونید یکسری کلمات کلیدی رو با فاصله از هم یادداشت کنید. بار سوم که گوش می کنید فاصله بین کلمات رو با کلمات بیشتر پر کنید و از عبارت ها جمله بسازید. در نهایت بدون گوش کردن به سی دی سعی کنید با تکیه به حافظه تون، جملات خود رو کامل کنید. حالا متن داستان رو ببینید و تفاوت متنی که کامل کرده اید را با متن اصلی مقایسه کنید. به این ترتیب هم مهارت شنیداری شما و هم نوشتار و گرامر  شما تقویت می‌شه.

این رو هم در نظر داشته باشید که حتماً یک دفترچه یادداشت رو به این کار اختصاص بدید که واژگان و کالوکیشن های جدیدی که می شنوید رو در قالب جمله در اون یادداشت کنید. هر چند وقت یک بار اونا رو مرور کنید تا وارد حافظه بلند مدت شما بشه.

پس از خواندن:

پس از اتمام داستان می تونید اون رو برای همکلاسی هاتون تعریف کنید. اگر بقیه شاگرد ها هم همون کتاب رو خوندن در ساعت تفریح (یا در کلاب هاوس) بحث آزاد روش بگذارید. مثلا بگید اگر جای نویسنده بودید چطور داستان رو تموم می کردید. یا اگر جای شخصیت های مختلف بودید چه عکس العملی در موقعیت های مختلف نشان می دادید. حتی می تونید عنوان داستان رو به بحث بذارید و عنوان جدیدی براش انتخاب کنید.

معرفی کتاب داستان برای سطوح مختلف:

اگر مایل به خواندن کتاب داستان آنلاین هستید آکسفورد کلاب رو بهتون پیشنهاد می کنم.

وارد این لینک بشید و ثبت نام کنید. دقت کنید که با هر بار ثبت نام (با هر نام کاربری) تنها چهار کتاب رایگان به شما داده می شه. دو هفته فرصت دارید اون ها رو بخونید. این کتاب داستان ها صوتی اند. قبل از هر فصل از داستان، واژگان جدید به شما آموزش داده می شه. در انتها هم یک سری تمرین برای چک کردن درک مطلب شما آورده شده.

کتاب داستان های پر فروشی که به صورت چاپی و شاید حتی آنلاین می تونید تهیه کنید هم در زیر براتون نوشته شده:

1.سطح مبتدی:

story-book-yenglishtube-cover

The Very Hungry Caterpillar, Eric Carle

Diary of a Wimpy Kid, Jeff Kinney

The Little Prince, Antoine de Saint-Exupéry

The Gashlycrumb Tinies, Edward Gorey

Charlotte’s Web, Elwyn Brooks White

2.سطح متوسط:

story-book-yenglishtube

Harry Potter and the Philosopher’s Stone, Joanne Rowling

The Hunger Games, Suzanne Collins

Curious Incident of the Dog in the Nighttime, Mark Haddon

Murder on the Oxford Canal, Faith Martin

Killing Floor, Lee Child

3.سطح پیشرفته:

story-book-yenghlishtube

 

To Kill a Mockingbird, Harper Lee

The Adventures of Tom Sawyer, Mark Twain

The Kite Runner, Khaled Hosseini

برای اینکه اطمینان پیدا کنید که آیا یک کتاب در ژانر مورد علاقه شما هست یا نه می تونید خلاصه داستان در پشت جلد کتاب رو بخونید. در انگلیسی بهش میگن blurb.

امیدوارم این مطلب براتون مفید باشه. خوشحال می شم نظرات و تجربیات خودتون رو در کامنت با من به اشتراک بذارید.

نظرتون چیه؟

نظرتون درباره این مطلب چی بود؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


    سلام و وقت ب خیر. اپلیکیشن آکسفورد کلاب رو من از اپ استور نمیتونم پیدا کنم. میشه لطفا منو راهنمایی کنین؟ با احترام

    تمرین هایی که معرفی کردید واقعا جالب بودن..ممنون بابت نگارش این مطلب ارزشمند🌷

    سلام رعنا جان
    من وارد لینکی که گفتین شدم
    اما هر چی ID و پسورد به شکلهای مختلف رو میزنم قبول نمیکنه و میگه اشتباهه

    سلام.
    اول خیلی ممنونم بابت مقاله خوب و کاربردی تون.
    در مورد آکسفورد ریدینگ کلاب، من نتونستم قیمت گذاریشو پیدا کنم. اگر بخوایم بیشتر از محدوده رایگان کتاب بخونیم قیمتش به چه شکل هست؟

    مجدد باید با یک آدی دیگه ثبت نام کنید. و یا خریداری کنید. قیمت ها روی سایت هست

    درود بر اساتید بزرگواری چون شما که بدون توقع دانش خودتون رو در اختیار علاقه مندان قرار میدید 👌🌺👌🌺

    سلام خانم رعنا
    بسیاار ممنون از توضیحات خوب و مفیدی که به شدت نیاز بود.

    خیلی عالی بود عزیزم کاربردی بود واقعا فقط دقیقا سطح داستان رو چطور متوجه بشیم؟

    خواهش میکنم.‌همونطور که داخل مطلب نوشتم، پشت کتاب سطح‌رو زده. یا اینکه میتونید چند صفحه رو بخونید و متوجه بشید که آیا در سطح زبانی شما هست یا خیر.

    مرررسی 🤩 من خیلی در این مورد کنجکاو بودم و متاسفانه در اینترنت مطلب مفیدی ندیدم
    مرررسی برای همه چی ❤️

    ممنون خانم رعنا .بسیار خوب و عالی توضیح دادین اتفاقا چند روز به این فکر میکردم که چطور میتونم مطالعه اصولی کتاب داستان انگلیسی داشته باشم که از قضا امروز مطلب شما رو خوندم و متوجه شدم چکار باید انجام بدم . موفق باشید .

رعنا آذری زاد

سلام. من رعنا آذری زاد، اینجا هستم تا سهمی در زبان آموزی بهتر شما داشته باشم. کارشناس ارشد آموزش زبان انگلیسی از دانشگاه علم و صنعت ایران و دارنده مدرک بین‌المللی تیسل و همچنین دارای ده سال سابقه تدریس زبان عمومی و آکادمیک در دانشگاه و زبان کسب و کار در شرکت ها هستم. مولف کتاب کاربرد اصطلاحات در ترجمه (انتشارات ساکو) و چندین مقاله دیگه هستم. در صورت تمایل میتونید مقالات رو در لینک زیر مطالعه کنید.‌ https://scholar.google.com/citations?user=TtUU6OUAAAAJ&hl=en

مشاهده پروفایل رعنا آذری زاد
پشتیبانی آنلاین در
3 پشتیبان آنلاین